חדשות הסייבר לשבוע האחרון
1. קבוצת ההאקרים LOCKBIT תקפה את חברת אוטוסופט המספקת שירות בתחום הקופות הרושמות. התוקפים הצליחו להצפין כ200 עמדות קצה של לקוחות החברה.
2. ח"כ מירב בן ארי הניחה הצעת חוק לפיה ניתן יהיה לפרסם אירוע סייבר על חברה רק לאחר חודש מקרות האירוע ובאישור גורמי הביטחון.
3. חשבתם שהמידע האישי שלכם לא מעניין?! אז חשבתם, באתר בלומברג התפרסמה כתבה בה דווח כי google סוחרת בנתוני האנשים ומעבירה מידי יום למעלמה מ-70 מליארד פרטים, כולל מיקומים גאוגרפיים, פייבורייטים ועוד – השתדלו עד כמה שניתן להימנע מהעלאת מידע אישי לרשת.
חברת החשמל מזהירה – עוקץ!
בימים האחרונים הופצה הודעה שמתחזה לחברת החשמל, ההודעה קוראת ללקוחות לקבל החזר כספי על חשבונית שכביכול שולמה פעמיים.
- בכל פעם שאתם מקבלים הודעות מסוג זה – אל תתפתו!
- אין ללחוץ על הקישורים.
- כנסו לאזור האישי שלכם בחברת החשמל או צרו איתם קשר טלפוני לבירור.
זהירות, הונאת פישינג:
גם כאשר אנו מקבלים מייל ללא קישור עליו יש ללחוץ – יתכן ומדובר במייל פישינג.
- השולח אינו מוכר לנו.
- המייל מתורגם בצורה לא נכונה, ניכר שימוש בgoogle translate
- דרישה לתגובה מהירה
- פניה בצורה מפתה – עוד מעט תקבל הרבה כסף, מומלץ לדווח כי ההודעה הינה ספאם, וכמובן שלא להגיב להודעות מסוג זה – לדווח ולמחוק מיד!