077-5509948 יצירת קשר שאלון אבטחת מידע תחת מתקפת סייבר?

תקן 27001 ISO הנו תקן בינלאומי העוסק בניהול אבטחת מידע ומשמש מודל להקמה, יישום, הפעלה, ניטור, סקירה, תחזוקה ושיפור של מערכת ניהול אבטחת מידע .

התקן נוגע בכל היבטי אבטחת המידע בארגון תוך כדי הבנה של הסיכון ובניית מדיניות מוגדרת ברמת ה-IT – המחשוב והתקשורת, אבטחה פיזית, אבטחת רשומות – מצעים פיזיים נושאי מידע, מהימנות עובדים ואבטחה בקרב ממשקים עסקיים.

על מנת ליישם את התקן על הארגון יהיה לאמץ מתודולוגיות מובנים של ניהול אבטחת מידע וניהול סיכוני אבטחת מידע, כאשר המטרה היא הגנה על כל סוגי המידע הנמצאים בתחומיו מפני כל האיומים הפוטנציאליים הניתנים לזיהוי. התקן הינו בינלאומי ומוכר בכל העולם.

תוכן עניינים: שירותי הטמעה ועמידה בתקן ISO 27001

תקן ISO27001:2022 מביא עימו דרישות חדשות לשיפור ההגנה והביטחון. הצעד הזה מחזק את ההגנה על המידע שלכם ומביא אותנו לשיאים חדשים של הגנה על המידע , איכות ושירות!

iso27001

מהו תקן ISO 27001?

תקן ISO 27001 הינו כינוי מקוצר של ISO/IEC 27001. כאן מדובר על תקן בינלאומי שעיקרו ניהול כל הקשור אל אבטחת המידע בארגונים. בשנת 2005 תקן זה פורסם לראשונה וזאת על ידי הנציבות הבינלאומית לאלקטרו טכניקה וארגון התקינה הבינלאומי (ISO), ולאחר שבע שנים בשנת 2013 הוא עבר שדרוג לאותו תקן אשר מוכר לנו. עדכון אירופאי של תקן איזו 27001 פורסם ב- 2017.

מהי המטרה של תקן 27001 ISO?

המטרה של תקן זה היא לעזור לכל ארגון וארגון להפוך את המידע שברשותו לבטוח יותר. דבר אותו ניתן לעשות על ידי יישום כל הקשור לדרישות המפורטות בתקן: בניית מנגנון שמטרתו לזהות סיכונים באבטחת המידע של הארגון, כתיבת כל הנהלים הנדרשים על מנת להיות בטוחים שכל נתוני המידע בארגון אכן בטוחים וזמינים לשליפה מהירה בכל רגע נתון, גיבוי של כל הנתונים הללו, וכן תחזוקה ועדכונים קבועים של מערכת ניהול אבטחת המידע של אותו הארגון. נכון לשנת 2021, כל ארגון אשר עומד בכל אותן דרישות התקן הבינלאומי ISO 27001, יכול ליהנות מהסמכה של הארגון וזאת לאחר ביקורת מוצלחת של גוף ההסמכה.

כמה זמן לוקח לעמוד בתקן ISO 27001?

משך הזמן להטמעת תקן ISO 27001 תלוי במורכבות הארגון ובמוכנותו לתהליך. עבור ארגונים קטנים, תהליך ההטמעה עשוי להימשך 3 עד 6 חודשים, בעוד שאצל ארגונים גדולים עם תשתיות מורכבות, הוא יכול להימשך שנה ואף יותר. גורמים שיכולים לזרז את התהליך כוללים הקצאת צוות ייעודי, הכנה מוקדמת של נהלים, ושימוש במערכות אוטומטיות לניהול תהליכי אבטחה. לעומת זאת, חוסר תיאום בין צוותים, היעדר הכשרה מספקת, או מורכבות טכנולוגית עלולים לעכב את ההטמעה. ארגונים קטנים עשויים לסיים את התהליך תוך 3 עד 6 חודשים, בעוד שאצל ארגונים גדולים עם תשתיות מורכבות, התהליך יכול להימשך שנה ואף יותר. זמני ההטמעה תלויים גם בכמות המשאבים שמוקצים לתהליך ובהכנה מוקדמת של תהליכים ומדיניות פנימית.

מי צריך לעמוד בתקן ISO 27001?

תקן ISO 27001 מתאים לכל ארגון המעוניין לשפר את אבטחת המידע שלו, אבל הוא קריטי במיוחד עבור:

  1. מוסדות פיננסיים: לשמירה על נתונים רגישים של לקוחות ולמניעת דליפות מידע.
  2. ספקי שירותי IT: להגברת האמון מול לקוחות על ידי הוכחת אבטחה ברמה גבוהה.
  3. חברות בתחום הבריאות: לאבטחת נתונים רפואיים רגישים.
  4. ארגונים המנהלים מידע ממשלתי: להגנה על נתונים רגישים מפני התקפות סייבר.
  5. חנויות מסחר אלקטרוני (e-commerce): להגנה על פרטי תשלומים ומידע אישי של לקוחות.
  6. מוסדות חינוך: לשמירה על פרטיות נתוני תלמידים, הורים וצוותי הוראה, במיוחד במערכות לימוד מקוונות.

הגנה על נכסי המידע של הארגון ועוד

יישום והטמעת תקן ISO 27001 יבטיחו לארגון שלכם הגנה מקסימאלית של נכסי המידע שלו. המטרה של תקן זה היא שארגונים יקימו מערכות שעיקרם ניהול אבטחת מידע. כלומר מערכת, שבאמצעותה ניתן יהיה לנהל ולשפר את כל הקשור אל מערכת האבטחה שאמורה למנוע פעולות פליליות של גניבת מידע ממערכת נכסי המידע של הארגון. יישום והטמעת תקן ISO 27001 יבטיחו לארגון שהנגישות למידע של הארגון תהיה אך ורק בידי אנשים מורשים שאותם החברה הגדירה מראש. ניהול מערכת אבטחת המידע תבטיח שמירה של המידע המצוי בארגון בפורמט הנוכחי שלו וגישה מיידית אל מאגרי המידע של הארגון בכל רגע נתון.

היתרונות של יישום והטמעת תקן ISO 27001 הם רבים, כאשר העיקרים שבהם באים לידי ביטוי בתכנית ניהול סיכונים בארגון, כלומר בקרה על כל אותם סיכוני אבטחה שיכולים להתרחש בהווה ובעתיד. הפחתה של הוצאות הארגון, אופטימיזציה בכל הקשור אל תהליכי הארגון וכמובן יתרון שיווקי על פני חברות מתחרות אחרות.

האם תקן ISO 27001 מיועד גם לארגון שלכם?

תקן לניהול אבטחת מידע, קרי,  תקן ISO 27001 מיועד לכל ארגון אשר מעוניין להגן על עצמו מפני אובדן של מידע, דליפת מידע וסיכונים נוספים הנוגעים אל מאגרי המידע בארגון. ארגונים אשר חייבים בתקן זה, דהיינו, חובה ולא רשות הם אלו שמוכרים שירותים ממוחשבים לממשלה, ארגונים אשר מספקים מערכות מחשוב אשר מקושרות או מוטמעות במשרדים ממשלתיים וארגונים וחברות אשר מעבירים מידע ממוחשב. הטמעה של תקן זה בארגון שלכם תאפשר לכם ליהנות לא רק מאותו ניהול אבטחת מידע מסודר, אלא גם משליטה אחד על אחד בזרימת המידע הקיים בארגון. נכון להיום יש חברות רבות אשר מפרסמות מכרזים ובו דרישה של תקן זה כתנאי סף להשתתפות במכרז זה או אחר.

כיצד פועל תקן ISO 27001?

תקן ISO 27001 פועל על ידי הטמעת מערכת לניהול אבטחת מידע (ISMS) המשלבת את השלבים הבאים:
לדוגמה, בתחום הבריאות, מוסד רפואי שהטמיע את התקן הצליח לזהות ולהפחית סיכונים משמעותיים הקשורים לדליפת מידע של מטופלים. באמצעות יישום בקרות גישה קפדניות, הצפנת נתונים ושיפור תהליכי הדרכה לעובדים, המוסד שיפר את אבטחת המידע והפחית את הסיכוי להפרות רגולטוריות. מעבר לכך, ההסמכה תרמה לשיפור האמון של המטופלים והלקוחות במוסד.

  1. זיהוי סיכונים: זיהוי סיכונים לנכסי מידע בארגון, כולל איומים חיצוניים ופנימיים.
  2. ניהול סיכונים: יישום בקרות שמפחיתות או מבטלות את הסיכונים שנמצאו.
  3. מעקב ושיפור מתמיד: בדיקות פנימיות ואכיפת נהלים מותאמים לשינויים סביבתיים.
  4. הסמכה חיצונית: מעבר ביקורת חיצונית שמבוצעת על ידי גוף מוסמך המוודא עמידה בדרישות התקן.

לדוגמה, חברת טכנולוגיה שהטמיעה את התקן הצליחה להפחית מקרים של פריצות אבטחה ב-40% בתוך שנה, והוסיפה לקוחות חדשים בזכות הביטחון שניתן להם מההסמכה.

מה יאפשר יישום והטמעת תקן ISO 27001 לארגון?

  • אפשרויות עבודה נרחבות יותר – פנייה אל שווקים בינלאומיים, עבודה עם משרדים ממשלתיים ועבודה אל מול החברות הגדולות ביותר במשק
  • התמודדות במכרזים ציבוריים – אבטחת מידע לעסקים בסטנדרטים הגבוהים ביותר מהווה יתרון.
  • התייעלות של הארגון – התקן מאפשר התייעלות חכמה של הארגון בכל הקשור אל תהליכי העבודה ושמירה על מאגרי המידע שלו.

יישום והטמעת תקן ISO 27001 או במילים אחרות הטמעת מערכת ניהול אבטחת מידע תצמצם את החשיפה של הארגון שלכם למצבים של תקיפות סייבר ופרצות אבטחה שונות. נכון להיום יש לכם אפשרות של קבלת תעודת הסמכה באם אתם מיישמים את כל הקשור אל תקן זה, דבר אשר יעיד שהארגון שלכם הוא אכן ארגון אמין ואיכותי. בנוסף, כל אחד שיהיה מעוניין להשתמש בשירותים של הארגון שלכם יהיה מודע לכך שגם במקרה וחלילה תהיה קריסה של העסק, כל המידע של ארגונכם מוגן ומגובה ולכן העסק יוכל להתאושש במהירות ולקוחותיו יוכלו כמובן ליהנות משירות איכותי ומהיר, כמצופה.  

יישום והטמעת תקן ISO 27001 – עצמאית או באמצעות מומחים?

כיוון שעל מנת ליישם ולהטמיע את התקן הארגון יצטרך להבין את הנדרש ממנו במסגרת התקן, ללמוד את כל הקשור אל ניהול אבטחת מידע, סיכונים הקשורים לאבטחת מידע ומושגים שונים מעולם זה, רוב הארגונים מעדיפים להיעזר בשירותיהם של מומחים בתחום ניהול אבטחת מידע אשר מנוסים בכל הקשור ליישום והטמעת תקן ISO 27001 , כמו למשל המומחים של חברת CyberSafe. חברת סייברסייף, בעלת ניסיון רב ביישום והטמעה של כל הקשור אל התקן הבינלאומי ISO 27001 תשמח לבצע עבור הארגון שלכם את העבודה הנדרשת, וללוות אתכם בדרך אל התקן.

דבר חשוב נוסף אותו יש לקחת בחשבון הוא שגם חברות גדולות שמעוניינות למנות מישהו מהחברה וליישם את הדברים בעצמן חייבות להבין שארגונים בעלי היקף פעילות גדול חייבים להיעזר בשירותיו של מומחה בתחום  אבטחת המידע וזאת על מנת ליהנות ממקצועיות ופרספקטיבה נכונה של הדברים. ביצוע הדברים מתוך הארגון הינה לעיתים תכנית לא מקצועית דיה, שכן עובד של החברה לא בהכרח יכול לבדוק את עצמו בכל הדקויות. לכן, רוב החברות מעדיפות לשכור שירותי מיקור חוץ בכל הקשור אל אבטחת מידע כאשר המטרה העיקרית היא פיקוח ובקרה על כל התהליכים מבחוץ.

השארת פרטים

יישום תקן ISO 27001 בארגון שלכם, מהם השלבים אותם אנחנו מבצעים?

הכרת החברה ובניית מדיניות אבטחת מידע, הכרת החברה והתהליכים העסקיים שלה כתיבת מסמכי מדיניות / נהלים / הוראות עבודה בתחומי אבטחת מידע וסייבר. ביצוע מיפוי פערי אבטחת מידע וסייבר וגיבוש תוכנית עבודה לטיפול בפערים אלו.

1. תיעוד והקמת מערכת אבטחת מידע

במסגרת הפרויקט יוגדר סט נהלי אבטחת מידע התיעוד יכלול נהלים בהתאם לתהליכי הליבה של החברה ודרישות התקנים, וזאת תוך התייחסות להיבטי אבטחת מידע במערכות מידע, בטחון פיזי, משאבי אנוש, תהליכי רכש והתקשרות עם נותני שירות/גורמי צד ג' וכו'

2. אחריות הנהלה בכירה

הנהלה מיישמת מדיניות אבטחת מידע ומקצה את המשאבים הנדרשים לניהול החברה בהתאם למדיניות אבטחת המידע וזאת תוך קיום ישיבות סקרי הנהלה תקופתיים. כמו כן, ההנהלה תמנה מנהל אבטחת מידע, שיהיה אחראי על מערכת אבטחת מידע בחברה. באחריות הנציג להבטיח שמדיניות ההנהלה מתקיימת בצורה סדורה.

3. הגדרת מתודולוגיה לניהול סיכונים בתחומי אבטחת מידע

בחברה תוגדר מתודולוגיה ויבוצעו תהליך ניהול סיכונים, ביצוע סקרי סיכוני אבטחת מידע.

4. הגדרת תהליכי אבטחת מידע בחברה

יוגדרו תהליכים ייחודיים לניהול מערכת אבטחת מידע בחברה, כולל הגדרה ויישום תהליך תחקור אירועים, בקרות אבטחת מידע,  טיפול בהטמעת מערכות IT, סיוע בבחירת מוצרי אבטחת מידע, בניית תוכנית המשכיות עסקית שתכלול גם תוכנית התאוששות מאסון.

עריכת סקר סיכונים וטיפול בממצאים בשלב זה מוטמעת המתודולוגיה להערכת סיכונים. המטרה היא לקבל תמונת מצב אמיתית בנוגע לאיומים וסיכונים שחלים על הארגון (נכסים) .  המטרה של תהליך טיפול בסיכונים הינה למזער את הסיכונים אשר אינם מקובלים על הנהלת הארגון ביצוע סקר סיכונים, והגדרת מדדים לבחינת האפקטיביות של תוכנית אבטחת המידע בארגון.

5. הגברת מודעות העובדים לנושאי אבטחת מידע

שילוב דרישות אבטחת מידע בתהליכי קליטה של העובדים, הגברת מודעות העובדים לנושאי אבטחת מידע. ביצוע הדרכות לצוותים ואוכלוסיות שונות בארגון.

6. ביצוע סקר הנהלה

עדכון והצגת סיכוני אבטחת מידע להנהלה וקבלת החלטות בכל הנוגע לאישור תוכנית העבודה לאבטחת מידע

7. עריכת מבדק פנימי

תהליך המוודא שהפעילות בארגון מתנהלת על פי הנהלים שנקבעו ועוקב אחר הטיפול בממצאים עד לסגירתם. במסגרת המבדק הפנימי שיבוצע יבדקו תהליכי אבטחת מידע כפי שהוגדרו בנהלים. ביצוע מבדקים פנימיים לבחינת מצב אבטחת המידע ומימוש הנחיות ונהלים.

8. ליווי מבדק חיצוני

כאשר מגיע הסוקר החיצוני לבדוק ולראות את כל הפעילות שנעשתה יהיה על הארגון להציג ולספר על כל התהליך. במסגרת המבדק החיצוני יהיו שאלות ויהיה צורך להסביר לסוקר החיצוני על התהליכים שנעשו בצורה מתודית ופחות טכנית. אנחנו נדאג ללוות את הארגון בכל שלב ושלב עד לקבלת האישור הסופי.

היתרונות ביישום תקן ISO 27001 לעסק שלכם

יישום של תקן ISO 27001, שהוא תקן בינלאומי מוכר לניהול אבטחת מידע, מציע מספר יתרונות לעסקים. הנה כמה מהיתרונות המרכזיים:

1. אבטחת מידע משופרת

תקן ISO 27001 מספק גישה שיטתית ומקיפה לניהול אבטחת מידע, המסייעת לארגונים לזהות ולהפחית סיכונים לנכסי המידע שלהם. זה יכול להוביל להגנה משופרת על מידע רגיש, להפחתת הסיכון לפרצות נתונים והתקפות סייבר ולהמשכיות עסקית משופרת.

2. עמידה בדרישות רגולטוריות

גופים רגולטוריים רבים דורשים מארגונים להטמיע מערכת ניהול אבטחת מידע פורמלית, ו-ISO 27001 מספק מסגרת מוכרת לעמידה בדרישות אלו. עמידה בתקן -ISO 27001 יכולה גם לעזור לארגונים להפגין את מחויבותם לאבטחת מידע לבעלי עניין, לרבות לקוחות ושותפים.

3. יתרון תחרותי בשוק

הסמכת ISO 27001 יכולה להבדיל בין ארגון ממתחריו על ידי הפגנת מחויבות לשיטות עבודה מומלצות בניהול אבטחת מידע. זה יכול להיות חשוב במיוחד לעסקים המטפלים במידע רגיש או סודי, שבהם לקוחות עשויים לתת ערך גבוה לאבטחה ופרטיות.

4. אמון משופר של בעלי עניין

יישום תקן ISO 27001 יכול לעזור לבנות אמון עם בעלי עניין, כולל לקוחות, שותפים ועובדים. זה מוכיח שהארגון מתייחס לאבטחת מידע ברצינות ומחויב להגן על מידע רגיש.

5. עלויות מופחתות

יישום תקנות ISO 27001 יכול לעזור לזהות ולהפחית סיכונים שעלולים להוביל לאירועי אבטחה יקרים. זה יכול לכלול הפחתת הסיכון של פרצות מידע, הימנעות מהעלויות הכרוכות בקנסות רגולטוריים ועונשים, ומזעור ההשפעה של אירועי אבטחה על הפעילות העסקית.

יישום תקן ISO 27001 יכול לספק יתרונות משמעותיים לעסקים בכל הגדלים ובכל הענפים. על ידי שיפור אבטחת המידע, עמידה בדרישות הרגולטוריות, השגת יתרון תחרותי, בניית אמון בעלי עניין והפחתת עלויות, ארגונים יכולים לשפר את עמדת האבטחה הכוללת שלהם ולהגן על נכסי המידע הקריטיים שלהם.

השארת פרטים

כמה בקרות יש בתקן ISO 27001?

ISO 27001 כולל 114 בקרות המחולקות ל-14 תחומי בקרה המפורטים בנספח A של התקן. בקרות אלו מטפלות בהיבטים שונים של אבטחת מידע, כגון:

  1. מדיניות אבטחת מידע: הגדרה וניהול של מדיניות אבטחה.
  2. אבטחת משאבי אנוש: הבטחת הבנת העובדים את תפקידם בשמירה על האבטחה.
  3. בקרת גישה: הגבלת הגישה למידע על פי צרכים עסקיים.
  4. קריפטוגרפיה: הגנה על נתונים באמצעות הצפנה.
  5. אבטחה פיזית וסביבתית: אבטחת מתקנים וציוד פיזי.

כל בקרה נועדה לטפל בסיכונים ספציפיים ולתמוך במסגרת הכללית של מערכת ניהול אבטחת המידע (ISMS).

כיצד מיישמים בקרות תקן ISO 27001?

יישום בקרות ISO 27001 כולל תהליך בשלבים:

1. זיהוי סיכונים

ביצוע הערכת סיכונים מקיפה לזיהוי חולשות ואיומים.

2. בחירת בקרות מתאימות

בחירת בקרות מתוך נספח A שמתאימות לסיכונים שזוהו.

3. פיתוח מדיניות ונהלים

יצירת הנחיות ברורות ליישום וניהול הבקרות.

4. הקצאת משאבים

הקצאת אחריות להבטחת יישום ופיקוח נכון.

5. מעקב ומדידה

הערכה מתמשכת של יעילות הבקרות ושיפורן בעת הצורך.

6. הדרכת עובדים

הבטחת הבנת העובדים את תפקידם באבטחת המידע.

מהם הדרישות לתקן ISO 27001?

כדי לקבל הסמכה ל-ISO 27001, על הארגונים לעמוד בדרישות מרכזיות:

  1. הקמת מערכת ניהול אבטחת מידע (ISMS): הגדרת היקף, מטרות ומדיניות לאבטחת מידע.
  2. ביצוע הערכת סיכונים: זיהוי והערכת סיכונים לנכסי מידע.
  3. יישום תוכניות לטיפול בסיכונים: החלת בקרות מתאימות לטיפול בסיכונים שזוהו.
  4. תיעוד ה-ISMS: שמירת רשומות מלאות, כולל מדיניות, נהלים וראיות ליישום.
  5. ביצוע ביקורות פנימיות: סקירה שוטפת של ה-ISMS להבטחת תאימות ויעילות.
  6. סקירה על ידי הנהלה: הערכת ה-ISMS על ידי ההנהלה וקבלת החלטות לשיפור מתמיד.
  7. ביקורת חיצונית: מעבר ביקורת עצמאית על ידי גוף הסמכה לצורך אימות התאימות ל-ISO 27001.

כיצד הסמכת ISO 27001 משפיעה על אמון לקוחות ומכירות?

קבלת הסמכת ISO 27001 משפרת באופן משמעותי את האמינות של הארגון ואת הביטחון של הלקוחות. לדוגמה, מחקר עדכני מצא שחברות עם הסמכת ISO 27001 דיווחו על עלייה של 30% בשימור לקוחות וגידול של 20% בהזדמנויות עסקיות חדשות תוך שנה מההסמכה.

מקרה לדוגמה: ספק שירותים טכנולוגיים שקיבל הסמכה ל-ISO 27001 . בתוך שישה חודשים, החברה השיגה שני חוזים ארוכי טווח עם לקוחות רב-לאומיים שציינו את ISO 27001 כגורם מכריע בהחלטה לבחור בהם. זה מדגיש כיצד ההסמכה לא רק מפחיתה סיכונים, אלא גם משמשת ככלי שיווקי ובניית אמון רב עוצמה עבור עסקים.

השפעות מרכזיות כוללות:

1. בניית אמון

הפגנת מחויבות להגנה על נתוני לקוחות, מה שמחזק את הקשרים.

2. יתרון תחרותי

בידול הארגון ממתחרים על ידי הצגת פרקטיקות אבטחה חזקות.

3. הזדמנויות מכירה מוגברות

לקוחות רבים, במיוחד בתעשיות מפוקחות, מעדיפים או דורשים ספקים עם הסמכה ל- ISO 27001.

4. הבטחת תאימות

הבטחת עמידה בדרישות חוקיות ורגולטוריות, מה שמפחית את הסיכון לקנסות.

כיצד תקן ISO 27001 מגדיר ניהול סיכונים?

ISO 27001 מגדיר ניהול סיכונים באמצעות מתודולוגיה מובנית:

  1. זיהוי סיכונים: זיהוי נכסים, איומים וחולשות בארגון.
  2. ניתוח סיכונים: הערכת ההסתברות וההשפעה של סיכונים שזוהו.
  3. טיפול בסיכונים: החלטה כיצד להתמודד עם כל סיכון: להפחית, להעביר, לקבל או להימנע.
  4. מעקב אחר סיכונים: סקירה מתמשכת של סיכונים ועדכון רשימת הסיכונים בהתאם לשינויים בסביבה.
  5. תיעוד מתודולוגי: שמירה על תיעוד ברור של הערכות סיכונים, תוכניות טיפול ופעילויות מעקב.

הרחבות לתקן ISO 27001

תקן ISO / IEC 27017 הוא הרחבה של תקן ISO 27001 שמתאים לארגון המנהל מערכות ומוצרי ענן. התקן נותן הנחיות לבקרות אבטחת מידע החלות על אספקה ושימוש בשירותי ענן.
תקן בינלאומי זה נותן הנחיות לבקרות אבטחת מידע החלות על אספקה ושימוש בשירותי ענן על ידי מתן:

  • הנחיות יישום נוספות לבקרות רלוונטיות המפורטות ב- ISO / IEC 27002
  • בקרות נוספות עם הנחיות יישום המתייחסות ספציפית לשירותי ענן.
  • התקן הבינלאומי מספק בקרות והנחיות יישום הן לספקי שירותי ענן והן ללקוחות שירותי ענן.

תקן ISO / IEC 27002 הינו תקן בינלאומי זה מספק הנחיות לארגוני בריאות בנוגע למידע בריאותי אישי ומנחה כיצד להגן בצורה הטובה ביותר על סודיותם, שלמותם וזמינותם של מידע כזה.

התקן מבוסס ומרחיב את ההנחיות הכלליות הניתנות על ידי תקן ISO / IEC 27002 ונותן מענה לצרכי ניהול אבטחת המידע המיוחדים של תחום הבריאות וסביבות התפעול הייחודיות לו.

מידע בריאותי נחשב בעיני רבים כסודי ביותר מכל סוגי המידע האישי. הגנה על סודיות זו חיונית ויש לשמור על פרטיותם של המטופלים.
יש להגן על שלמות המידע הבריאותי על מנת להבטיח את בטיחות המטופל, ורכיב חשוב בהגנה זו הוא הבטחת ביקורת מלאה על כל מחזור חיי המידע.
הגנה על סודיות, שלמות וזמינות מידע בריאותי מחייבת לפיכך מומחיות ספציפית בתחום הבריאות.
כתוצאה מהטמעת תקן בינלאומי זה, ארגוני הבריאות יכולים לצפות לראות את מספר וחומרת אירועי האבטחה שלהם מופחתים.

תקן ISO / IEC 27032 מספק הנחיות לשיפור מצב אבטחת הסייבר, תוך התבוננות בהיבטים הייחודיים של אותה פעילות בתחומי אבטחה אחרים, בפרט:
• אבטחת מידע
• אבטחת רשת
• אבטחת אינטרנט
• הגנה על תשתיות מידע קריטיות (CIIP)

מרחב הסייבר הוא סביבה מורכבת הנובעת מאינטראקציה של אנשים, תוכנה ושירותים באינטרנט, הנתמכת על ידי התקני מידע פיזיים,תקשורת פיזית (ICT) ורשתות מחוברות ברחבי העולם.
תחום המוקד הראשון של תקן בינלאומי זה הוא טיפול בבעיות אבטחה במרחב הקיברנטי. תקן בינלאומי זה מספק הנחיות טכניות לטיפול בסיכוני אבטחה נפוצים, כולל:

  • התקפות הנדסה חברתית
  • פריצה
  • ריבוי תוכנות זדוניות
  • תוכנות ריגול
  • תוכנות אחרות שעלולות להיות לא רצויות.

שאלות נפוצות על התקן ISO 27001

התקן ISO 27001 אינו מחייב באופן חוקי, אך במקרים רבים נדרש מצד לקוחות או רגולטורים בענפים מסוימים.

הטמעת התקן ISO 27001 דורשת משאבי זמן, כוח אדם ותשתיות, כולל בניית מדיניות אבטחה, הדרכות לעובדים, וביקורות תקופתיות.

בהחלט. התקן ISO 27001 ניתן להתאמה לכל גודל של ארגון ומאפשר לעסקים קטנים לשפר את אבטחת המידע שלהם בצורה מדורגת.

 ISO 27001 מתמקד ספציפית באבטחת מידע, בעוד שתקנים אחרים כמו ISO 9001 מתמקדים בניהול איכות.

ההסמכה נמשכת שלוש שנים, ודורשת ביקורות שנתיות לשמירה על התוקף.

להצעת מחיר לשירותי Iso 27001

מחפשים שירות אבטחת מידע לארגון שלכם? צרו עמנו קשר, חברת Cybersafe כאן בשבילכם עם צוות מומחים. צרו איתנו קשר בטלפון 077-5509948

תפריט נגישות

שדרגו את אבטחת המידע שלכם בהתאם לתקן ISO 27001:2022

תקן ISO27001:2022 מביא עימו דרישות חדשות לשיפור ההגנה והביטחון.
הצעד הזה מחזק את ההגנה על המידע שלכם ומביא אותנו לשיאים חדשים של הגנה על המידע, איכות ושירות.

אל תחכו עד שיקרה משהו,
הבטיחו את אבטחת המידע שלכם עוד היום!