077-5509948 יצירת קשר שאלון אבטחת מידע תחת מתקפת סייבר?

אבטחת סייבר 24/7

הגנה מתמשכת על העסק שלך

בעולם המקושר בו אנו חיים, איומי סייבר יכולים לצוץ בכל רגע ביום ובלילה. ככל שהעסקים מסתמכים יותר על מערכות דיגיטליות, כך הופכת אבטחת סייבר 24/7 לקריטית. ניטור מתמיד ותגובה מהירה חיוניים על רקע העובדה שפושעי הסייבר פועלים ללא הפסקה, ובדרך כלל מנצלים נקודות תורפה כשהארגונים פחות מצפים לכך. גישת אבטחת סייבר 24/7 מאפשרת לעסקים לזהות, להגיב ולהתאושש מאירועי אבטחה בזמן אמת, מה שמפחית את הנזקים הפוטנציאליים ואת משך ההשבתה.

חשיבותה של אבטחת סייבר 24/7

מתקפות סייבר אינן מוגבלות לשעות העבודה בלבד, ורבות מהן מתרחשות דווקא בשעות שבהן משאבי ה-IT של החברה פחות פעילים. מציאות זו הופכת את הצורך בניטור 24/7 לאבטחת סייבר לחיוני. אבטחת סייבר מתמדת מאפשרת זיהוי מוקדם של איומים, שם מטפלים בהם לפני שהם הופכים לבעיה משמעותית. גישה זו חיונית להגנה על מידע רגיש, שמירה על אמינות נתוני הלקוחות ולהבטחת רציפות עסקית.

מרכיבי מפתח באבטחת סייבר 24/7

כדי להשיג אבטחה מקיפה לאורך כל שעות היממה, יש צורך במספר רכיבים, שכל אחד מהם ממלא תפקיד חיוני בהגנה על הארגון. להלן כמה ממרכיבי היסוד של מסגרת אבטחת סייבר 24/7:

  1. שירותי מרכז תפעול אבטחה (SOC) – בליבה של כל אסטרטגיית אבטחת סייבר יעילה עומד מרכז התפעול לאבטחת סייבר, הידוע כ-SOC. מרכז זה מאויש באנשי אבטחת סייבר המנטרים, מזהים, מנתחים ומגיבים לאירועי אבטחה בזמן אמת. באמצעות כלים וטכניקות מתקדמות, צוותי ה-SOC מספקים מעקב מתמשך על תשתיות ה-IT של הארגון. שירותי SOC כוללים ניטור פעילות חריגה, תגובה לאירועים מזוהים וניתוח איומים כדי להקדים את האיומים המתפתחים. מרכז תפעול זה מהווה קו הגנה ראשון מפני התקפות, ופועל 24/7 כדי להבטיח כי במקרה של מתקפה, אנשי המקצוע המיומנים יהיו מוכנים להגיב.
  2. שירותי CISO: מנהיגות אסטרטגית לאבטחה מתמשכת – בעוד ש-SOC מתמקד בניטור ותגובה בזמן אמת, שירותי CISO (מנהל אבטחת מידע ראשי) מספקים את הפיקוח האסטרטגי הנחוץ כדי לבנות תוכנית אבטחה מקיפה. ה-CISO אחראי על יצירת והטמעת מדיניות אבטחת מידע, ניהול סיכונים והבטחת עמידה בסטנדרטים רגולטוריים. בגישת אבטחת סייבר 24/7, שירותי CISO קריטיים להגדרת מסגרת האבטחה שבמסגרתה פועל ה-SOC. ה-CISO מזהה אזורי סיכון מרכזיים, קובע סדרי עדיפויות להשקעות באבטחה ומספק הנחיות על נהלי תגובה לאירועים. עבור ארגונים שאין להם צורך ב-CISO במשרה מלאה, שירותים כמו CISO as a Service של CyberSafe מציעים גישה למומחיות זו על בסיס גמיש, לפי הצורך.
  3. זיהוי איומים ותגובה בזמן אמת – אחד היעדים המרכזיים של מודל אבטחת סייבר 24/7 הוא היכולת לזהות ולהגיב לאיומים כאשר הם מתעוררים. פתרונות ניטור בזמן אמת, המנוהלים על ידי SOC ומפוקחים על ידי CISO, כוללים כלים כמו מערכות לגילוי חדירות (IDS), ניהול אירועי ואבטחת מידע (SIEM) וכלי הגנה ותגובה לנקודות קצה (EDR). כלים אלה מנתחים תעבורת רשת, התנהגות משתמשים, ויומני מערכת כדי לזהות דפוסים חריגים המעידים על מתקפה אפשרית.
  4. מודיעין איומים וניתוח – כדי להישאר צעד אחד לפני איומי הסייבר, אבטחת סייבר 24/7 כוללת איסוף וניתוח מודיעין איומים. הדבר כולל איסוף וניתוח נתונים על איומים פוטנציאליים ממקורות שונים, כגון עצות אבטחה, פורומים של האקרים ומאגרי מידע גלובליים על איומים.
  5. תגובה לאירועים ופורנזיקה – גם עם ניטור מתמשך והגנות מתקדמות, אירועי סייבר עלולים עדיין להתרחש. לכן, מודל אבטחת סייבר 24/7 כולל תוכנית תגובה לאירועים שנועדה לספק לארגון כלים ונהלים כדי להתמודד עם איומים באופן מהיר ויעיל. התוכנית מגדירה צעדים מדויקים לפעולה במקרי חירום, החל בזיהוי האיום, דרך בידודו לצמצום נזקיו ועד לשיקום המערכת. בנוסף, חלק חיוני מתוכנית התגובה הוא ביצוע פורנזיקה דיגיטלית, המאפשרת להבין את מקורות התקיפה ואת שיטות הפעולה של התוקף. פורנזיקה זו מספקת לארגון תובנות חשובות לגבי הפערים שהותקפו, המידע שנחשף ואמצעי המניעה הנדרשים כדי למנוע אירועים דומים בעתיד.

תפקידם של שירותי SOC ו-CISO באבטחת סייבר 24/7

שירותי CISO ו-SOC מהווים את עמודי התווך של אסטרטגיית אבטחת סייבר מקיפה הפועלת 24/7 ומעניקה הגנה מתמשכת מפני איומים. שני המרכיבים הללו עובדים בשיתוף פעולה כדי לספק לארגון הגנה שלמה, המשלבת ניטור ותפעול יום-יומי לצד תכנון אסטרטגי ואחראיות ניהולית.

SOC (מרכז תפעול אבטחת סייבר) 

ה-SOC, המאויש במומחי סייבר, אחראי על הניטור המתמיד של תשתיות הארגון – רשתות, מערכות, נקודות קצה ויישומים. תפקידם הוא לאתר חריגות והתראות בזמן אמת ולבצע תגובה מהירה לאירועים. באמצעות כלים מתקדמים וטכנולוגיות זיהוי, כגון SIEM ו-IDS, צוות ה-SOC מזהה דפוסים חריגים ומגיב למתקפות. הם פועלים בתור קו ההגנה הראשון מפני איומים ונותנים מענה 24/7 על ידי ניטור וזיהוי מוקדם של אירועים, מה שמאפשר תגובה מהירה ומזעור נזקים אפשריים.

CISO (מנהל אבטחת מידע ראשי)

ה-CISO מציע מנהיגות אסטרטגית לאבטחת הסייבר בארגון. בעוד ה-SOC אחראי על ניהול האיומים באופן תפעולי, ה-CISO קובע את המדיניות הכללית, מפתח אסטרטגיות אבטחה ארוכות טווח ומוביל את מערך האבטחה בהיבטים ניהוליים ורב-שנתיים. ה-CISO מפתח תוכניות לניהול סיכונים, מוודא עמידה בתקנים רגולטוריים ובדרישות ציות, ומנחה את צוותי ה-SOC ואת ההנהלה הבכירה בתכנון התגובות למתקפות. בנוסף, הוא אחראי להעלאת המודעות הארגונית לאיומים, הדרכת עובדים בנושא אבטחת מידע ובחינת תהליכים למניעת אירועים עתידיים.

שיתוף הפעולה בין ה-SOC ל-CISO

בעוד ה-SOC מתמקד בתפעול יומיומי ובזיהוי תגובתי, ה-CISO אחראי על ההיבטים המערכתיים והאסטרטגיים של אבטחת הסייבר. באמצעות שיתוף פעולה הדוק בין הגורמים הללו, הארגון נהנה מהגנה רב-שכבתית הכוללת גם התמודדות מהירה עם איומים שוטפים וגם גישה ארוכת טווח להקטנת סיכונים.

חזקו את אבטחת הסייבר עם הגנת 24/7 של CyberSafe

איומי הסייבר לא פועלים לפי לוח זמנים, ולכן ההגנות שלכם צריכות להיות מוכנות תמיד, בכל שעה ובכל יום. אבטחת סייבר מקיפה 24/7 מאפשרת לכם לישון בראש שקט, ביודעין שצוות מקצועי עוקב, מזהה ומגיב לכל איום בזמן אמת.

חברת הסייבר CyberSafe מציעה פתרונות אבטחה מתקדמים המשלבים שירותי SOC ו-CISO כדי לספק לארגונכם הגנה רב-שכבתית ואסטרטגיה ממוקדת ופרואקטיבית. באמצעות הגישה שלנו, תוכלו למזער את הסיכונים, להבטיח עמידה בתקני האבטחה הגבוהים ביותר, ולשמור על רציפות עסקית ללא הפרעות. צרו קשר עם CyberSafe עוד היום, וגלו כיצד אנו יכולים לספק לכם פתרונות מותאמים אישית כדי להגן על העסק שלכם מפני איומים מתפתחים ולהבטיח את ביטחונכם מסביב לשעון.

תפריט נגישות

שדרגו את אבטחת המידע שלכם בהתאם לתקן ISO 27001:2022

תקן ISO27001:2022 מביא עימו דרישות חדשות לשיפור ההגנה והביטחון.
הצעד הזה מחזק את ההגנה על המידע שלכם ומביא אותנו לשיאים חדשים של הגנה על המידע, איכות ושירות.

אל תחכו עד שיקרה משהו,
הבטיחו את אבטחת המידע שלכם עוד היום!