במאגרי המידע של עסקים רבים קיימים נתונים רבים של הלקוחות כמו מידע רפואי שהוא רגיש, פרטי כרטיסי אשראי ועוד. לא פעם אנחנו שומעים בחדשות על האקרים ישראלים או ממדינה זרה אשר פרצו לאתר מקוון וגנבו ממנו את המידע המסווג. חברת CyberSafe מתמחה בשירותי ייעוץ ופתרונות אבטחת מידע לאתרי סחר איקומרס, לאור ניסיון של עשרות שנים בתחום הסייבר.
אבטחת מידע והגנת הפרטיות הישראלי באתרי סחר E-commerce
מטרתו של חוק הגנת הפרטיות הוא להגן על פרטיות אזרחי המדינה ועל כל בעלי מאגר מידע ומחזיקי מאגר מידע בישראל המחזיקים בנתונים אישיים של לקוחותיהם בין שהוא גדול או קטן, זאת במטרהלהפוך את אבטחת המידע בעסקים הישראלים לשגרה ששומרת על האזרחים הישראלים ועל פרטיהם האישיים. תקנות אלו חלות על חברות ציבוריות או פרטיות, גופים ממשלתיים או עסקיים, וכן גם במקרים של מאגר מידע שמנוהל על-ידי אדם יחיד. חוק דומה קיים גם באיחוד האירופי כדי להגן על האזרחים האירופאים, ולכן כל ארגון או עסק אשר מאחסן מידע של אזרחים אירופאיים, צריך להגן על פרטים אלו גם אם מיקומו הפיזי הוא מחוץ ליבשת אירופה.
יישום אבטחת מידע בחנויות דיגיטליות
אבטחת מידע לאתרי סחר איקומרס מתחילה עם הגדרת הפרטים הבאים:
- מטרות המאגר
- סוג השימוש בו
- הסיכונים הצפויים מול מאגר מסוג זה
- דרכי ההתמודדות מול אותם סיכונים
התקנות מגדירות ארבעה סוגים של מאגרי מידע אשר לכל אחד מהם מותאמת רמת אבטחה שונה. סוג המידע שנשמר, מידת רגישותו, כמות המידע וכמות המשתמשים במערכת. כל אלה הם שיקולים בקביעת רמת האבטחה הנדרשת מהעסק ובהתאם לכך קובעים המומחים את ביצועה.
קצרה היריעה מלפרט את כל הדרישות שאותן דורש החוק מבעל העסק ולכן קיימת חשיבות כה רבה בייעוץ ובתמיכה שגורם מקצועי כמו חברת CyberSafe מספק ללקוחותיו. אבטחת מידע לאתרי סחר איקומרס היא מחויבת מתוקף החוק ונשמח לתרום לכם מניסיוננו הרב.
אתם מוזמנים לבדוק את רמת אבטחת המידע בארגון שלך באמצעות השאלון שבאתרנו ולשוחח אתנו לקבלת סיוע.